Waar heb jij behoefte aan en is daar ruimte voor in huis?

Na een zomer vol energie, maakt de natuur zich nu op voor de winter. De oogst wordt binnen gehaald en het leven trekt zich even terug. In ons dagelijkse leven zien wij echter een tegenovergestelde beweging. De herfst betekent voor velen juist een nieuw begin. Een nieuw schooljaar, een nieuw project, meer werk en volle agenda’s. 

Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en daarbij horende behoeftes. De natuurlijke beweging van de herfst is naar binnen. Afslanken, terugtrekken, langer slapen. Deze beweging volgen terwijl er van ons wordt verwacht dat wij juist actief zijn, is soms een uitdaging. Feng Shui kan ons hierbij helpen. Feng Shui vertaalt namelijk de natuurlijke ritmes en kenmerken van de seizoenen naar ons huis. Zodat wij daar, waar wij de meeste tijd doorbrengen, WEL gehoor kunnen geven aan wat wij nodig hebben.

Een warme deken

Heb jij net als de natuur nu ook de behoefte om naar binnen te keren? Kaarsjes aansteken, warme kleuren, gordijnen dicht doen en onder een deken kruipen? Of wil je liever niet wennen aan de steeds kouder wordende vloeren in huis? Het niet meer op je blote voeten kunnen lopen en de ramen wijdopen kunnen laten? Wat je verlangen ook is, een nieuw seizoen breekt aan en dat doet wat met ons. Feng Shui helpt je om je verlangens concreet en tastbaar te maken en daadwerkelijk een plek te geven in je huis.

Het allerbelangrijkste is dat je ruimte creëert in je huis voor dat wat jij nodig hebt. Een andere kleur op de muur of nieuwe wollen sloffen, het kan van alles zijn. Je voelt je thuis als er rekening is gehouden met jouw behoeftes. Feng Shui helpt je ruimte hiervoor te scheppen door eerst te onderzoeken wat jij echt nodig hebt. Daarna pas begint de aankleding en ontstaat er door de juiste combinatie van kleuren, materialen etc een sfeer die bij jou past. Kleine aanpassingen kunnen al grote effecten hebben.

Slaap lekker

In de slaapkamer, de belangrijkste kamer in huis, mag de herfstenergie volop aanwezig zijn. Het is de ruimte waar zowel lichaam als geest tot rust komt. Liefst een veilige en geborgen plek waar je de indrukken van de dag loslaat en lekker slaapt. 

Hoe zit dat bij jou? Is er ruimte in huis voor jouw herfstbehoeftes?